Hvilket padel bat skal jeg vælge?

Her er en lille vejledning til hvad du skal være opmærksom på, når du skal vælge et bat

Først of fremmest bør du vurdere hvor dit niveau ligger, dvs. om du er nybegynder, øvet eller erfaren. Ud fra det, kan du så vælge det bat som passer bedst til dig – følgende er vigtige points du skal tage stilling til:

  • Hvilken hovedform passer bedst til min spillestil?
  • Hvilken overflade skal battet have?
  • Hvilke teknologier og materialer har jeg brug for?
  • Hvilket greb foretrækker jeg?
  • Hvilke prisklasse skal jeg vælge?

Der findes grundlæggende tre forskellige typer af padel bats, som er værd kigge på når du skal finde et passende bat til padel tennis:

Det cirkelformede (det runde) padel bat

Dette bat er cirkelformet og har et stort sweetspot, hvilket betyder at det er lettere at kontrollere og nemmere at få et mere præcist slag med og derfor henvender det sig også primært til den nye padel spiller. Eksempler på cirkelformede bats:

Det dråbeformede padel bat

Dette bat er dråbeformet og har et lidt mindre sweetspot end det cirkelformede bat, hvilket både byder på god kontrol og fart, men betyder også at det er lidt sværere at kontrollere end det cirkelformerede bat. Dog giver det også mulighed for et hurtigere og mere avanceret spil. Nogle eksempler på dråbeformede:

Det diamantformede padel bat

Dette bat er diamantformet og har det mindste sweetspot, men en højere slagkraft, hvilket betyder at det kræver større kontrol at spille med, men til gengæld giver det mulighed for et mere udfordrende og nuanceret spil. Og her er et eksempel på diamantformede bat:

Battets vægt

Der findes 2 slags vægtklasser:

Let bat og tungt bat.
Et let bat vejer under 375 gram og egner sig bedst til spilleren som elsker hurtige bevægelser og et spil med højt tempo.

Et tungt bat vejer over 375 gram og egner sig bedst til spilleren som elsker et spil med god slagkraft og et spil med intensivitet.

Materialer i padel bat

Der er meget forskel på hvilke materialer og teknologier, der bliver brugt i de forskellige bat. Det er netop dette der adskiller dem fra hinanden.

Hårdheden af kernen i et padel tennis bat påvirker hvordan skuddet bliver og der er forskel på hårdheden af materialet i forskellige padel tennis bat. Kernen er typisk lavet af EVA, som er en type gummi eller skum. I de dyrere bat er der nogle gange brugt en kombination af flere forskellige slags skum og dette gør battet mere elastisk og giver mere kontrol til slaget. I de billigere bat bruges der ofte en slags skum eller gummi og hårdheden af battet kan variere. Det er op til den enkelte padel spiller hvad man foretrækker når det kommer til hårdheden og her er det en fordel at afprøve forskellige bat, for at finde ud af hvad man finder mest behageligt at spille med.

Som hovedregel gælder det dog, at jo hårdere skum der er anvendt, jo mere power er der i battet, dette betyder også at man ved blødt skum får en bedre føling med bolden, battet virker mere elastisk og man opnår mere kontrol.

Et padel bats ramme laves oftest i carbon/kulfiber eller glasfiber. De billigste bat er som regel lavet i de billigere materialer som glasfiber, hvorimod de dyrere bat er lavet i carbon. Nogle rammer kan bestå af en kombination af flere forskellige materialer. Carbon er et stærkere materiale og har derfor en længere holdbarhed.

Er du nybegynder anbefaler vi at du vælger et bat fremstillet med fiberglas da dette materiale er mere fleksibelt end carbon og derfor mere komfortabelt at spille med, samtidigt med at der grundet det fleksible materiale dannes en trampolin effekt når bolden rammer battet og du vil derfor opnå hjælp til generering af power i dine skud.

Har du brug for at sammenligne bats?

Nogle gange kan det være en stor hjælp, at se et grafisk overblik over de forskellige bats, for at sammenligne dem og for at hurtigere finde frem til det ønskede bat. Til det kan du se vores indlæg om hvordan vi stiller vores bats oppe mod hinanden ved at klikke hér.